Tommy Hilfiger tøj

Mere hipt end nogensinde før

Tommy Hilfiger er en irsk-amerikansk designer verdensberømt for sit tøj af samme navn. Ligesom logoet er kollektionen stærkt præget af farverne rød, hvid og blå, som det amerikanske flag, og snittet er da også meget vestligt i stilen.

Allerede i gymnasiet begyndte Tommy Hilfiger at designe tøj, og i 1984 markedsførte han sin første kollektion til herrer. Den preppy stil blev vildt populær i mange kredse, og i 1990erne kastede bl.a. hip hop-kendisser sig over oversize versioner af Tommy Hilfiger tøj.

I 2000 dykkede populariteten på grund af manglende fornyelse, og mærket måtte gennem en større turnaround. I 2010 blev firmaet solgt for ikke mindre end tre milliarder dollars, og Tommy Hilfiger tøj er i dag mere hipt end nogensinde før.

Indbegrebet af preppy

I 2012 modtog Tommy Hilfiger CFDA’s prestigefulde Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award for sit epokegørende tøj. Vogue-redaktøren Anna Wintour overakte prisen til Tommy Hilfiger efter en performance fra a capella gruppen The Princeton Footnotes – en fin hentydning til designerens preppy tøj.

Stilen har fra begyndelsen været pæn og tjekket med sweaters bundet om halsen, hårbånd, perler, monogrammer, klare farver, sejlersko osv.. Den har sit navn efter de “prep schools”, som amerikanere går på, inden de starter på landets bedste universiteter. Tilhængere af stilen sværger den dag i dag til klassikere i 50er-stil, der er perfekt koordinerede. De er ikke slaver af moden, og deres motto er “less is more”.

En amerikansk rejse

Den nyeste kollektion af Tommy Hilfiger tøj er inspireret af sejlads – fra hav til sand og dæk til havn. Den ubesværede fritidsstil leder tankerne hen på stilikoner som Jackie O. og Lauren Hutton på eksotiske rejser. Stilen er indbegrebet af USA, men hjemmehørende i hele verden. Farverne hvid, rød og marineblå samt de nautiske striber har fået et trendy twist med skind, silke og kabelstrik. Skjortekjoler af lærred accentueres med blonder, og sejlerskoene er udstyret med blokhæle.

Tommy Hilfiger er kendt for sine striber, der pryder hans tøj både vandret og lodret. De lodrette striber giver længde – en stor fordel, hvis man gerne vil virke lidt højere eller trænger til en dag i flade sko. De vandrette striber giver bredde, hvilket gør det nemmere at illudere en timeglasfigur ved at give volumen til enten en nederdel eller en top.

I den nye kollektion er de lodrette striber mest markante på maxikjoler og jakkesæt med lange, slouchy bukser. Nautiske tværstriber ses bl.a. på plisserede nederdele og bluser i klassisk Chanel-stil.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: